Når din mave ser ud som et æble

Når din mave ser ud som et æble

Hvis du har en “Bikini Body” eller ønsker at få en, er der gode chancer for, at dine mavemuskler er strakt ud. Det skyldes, at rectus abdominis-musklen (en af de seks vigtigste mavemuskler) har delt sig i to halvdele og danner det, der kaldes en rectus diastase. En deling af denne muskel betyder, at den ikke kan trække sig så godt sammen som tidligere, og dens evne til at støtte din rygsøjle er kompromitteret. Når du føler, at din mave ligner et æble, er der stor sandsynlighed for, at du har en rectus diastase!

Hvad er symptomerne på en æbleformet mave?

Symptomerne omfatter en fremstående mave, rygsmerter og bevægelsesbesvær.

Hvad forårsager splittede mavemuskler hos kvinder i overgangsalderen?

Årsagen er normalt hormonelle ændringer, der finder sted i perimenopause og postmenopause. Der kan dog være andre årsager som f.eks. flere graviditeter eller betydelig vægtøgning/tab

Hvornår skal jeg gå til lægen, fordi jeg har en æbleformet mave? Hvis du har disse symptomer, anbefaler vi, at du opsøger din læge for at udelukke alvorlige tilstande, inden du begynder på en træningsrutine: – Ubehag i underlivet ved træning – Kronisk forstoppelse – Smerter i lænden ved vandladning, afføring og seksuel aktivitet – Inkontinens (utæthed)

Hvordan man kan løse problemet

For at løse problemet med en “æble”-formet mave er det vigtigt at styrke dine kernemuskler. Det kan du gøre ved at udføre øvelser, der arbejder på alle seks mavemuskelgrupper på én gang (rectus abdominis/obliques), herunder obliques crunches og Swiss ball rollouts . Vi anbefaler, at du starter med lave vægte, når du lige er begyndt eller vender tilbage efter en pause fra træning! Øg derefter gradvist vægten, efterhånden som du bliver stærkere med tiden. Hvis du vil lære at udføre disse øvelser korrekt , kan du læse vores artikler, der er linket til nedenfor!

Hvornår skal jeg gå til lægen, fordi jeg har en æbleformet mave? Hvis du har disse symptomer, anbefaler vi, at du går til lægen for at udelukke alvorlige tilstande før du begynder at træne: – Ubehag i underlivet under træning – Kronisk forstoppelse – Smerter i lænden ved vandladning, afføring og seksuel aktivitet – Inkontinens (lækage)

Sådan løser du problemet For at løse problemet med en “æbleformet” mave er det vigtigt at styrke dine kernemuskler. Det kan du gøre ved at udføre øvelser, der træner alle seks mavemuskelgrupper på én gang (rectus abdominis/obliques), herunder obliques crunches og Swiss ball rollouts. Vi anbefaler, at du starter med lave vægte, når du lige er begyndt eller vender tilbage efter en træningspause! Øg derefter gradvist vægten, efterhånden som du bliver stærkere med tiden. Hvis du vil lære, hvordan du udfører disse øvelser